Cölöpözési munkák kivitelezése

Cölöpözési munkák kivitelezése:

Ez a alapozási mód a cégünknél kifejlesztett „rövid fúrt, monolit vasbeton cölöpökkel” készített alapozás:

A kedvezőtlen alapozási viszonyoknál/talajvíz felszínhez való közelsége, bizonytalan eredetű és anyagú feltöltések, szerves rétegek jelenléte stb./előzetesen célszerű elvégezni a geo technikai feltárást és vizsgálati jelentést.  Ennek megléte szükséges feltétele a kiviteli terv készítésének.

Az előtervezési munkák alapja, hogy rendelkezésre álljon az épület engedélyterv dokumentációja, ezen belül az alaprajzok és metszetek. A dokumentációk illetve a statikus tervezői adatszolgáltatás alapján Vázlatterv készül a tervezett cölöpkiosztásról. Ebben a tervezési fázisban meghatározásra kerül az alapozási sík és az épület padlóvonala (+/- 0,00 m).

A soron következő feladat az elkészült vázlattervek leegyeztetése az építész és statikus tervezővel valamint a gépész tervezővel. Ebben a stádiumban véglegesítésre kerül az épületbe bevezetendő gépészeti és villamos vezetékek helyzete, mélysége. A vezetékek védőcsőbe kerülnek elhelyezésre.

A végleges kiviteli terv tartalmazza a kitűzési tervet, a cölöpök kiosztását, a gerendarácsok vasalási és zsaluzási terveit, a monolit vasbeton lemezek terveit, a be-és kivezetendő közmű csatornák elhelyezését, méretszámítást, anyag kimutatást, költségvetést.

A folyamatot fényképekkel és tervlapokkal mutatjuk be: