Szolgáltatások

Általában közreműködünk az építtető elképzeléseinek szakmai megvalósításában. Ha valaki az építés gondolatakor megkeres bennünket, akkor szakmai képzettségünk, gyakorlatunk alapján végigkalauzoljuk az építkezés teljes folyamatán.

 

Hogyan képzelhető el ez a folyamat?

 

1.: A tervezési program kialakítása. Ebben a fázisban szükséges tisztázni mit építünk, hol építünk, milyen céllal hasznosítjuk a megvalósítandó épületet. Várhatóan mibe kerülhet, mikorra készüljön el.

2.: Vázlattervek készítése a fenti célok megvalósítására. Egy terv nem terv. Legalább két vázlatterv készítése szükséges.

3.: Építési engedélyterv készítése és építési határozat megszerzése. Ebben a fázisban minden gondolat véglegesítődik. Az építési engedély határozat megszerzésével jogosulttá válik az építtető a kivitelezési munkák megkezdésére, de csak a határozatban és a műszaki dokumentációban foglaltakat építheti meg. Attól eltérni csak tervmódosítással lehet.

4.: Kivitelezési terv készítése. Ezek a tervek részlettervek, méret és anyagszükséglet számítások, technológiai utasítások, költségvetés és árazás készítését jelentik.

5.: Az építési munka vállalkozásba adása. Ebben a fázisban célszerű több kivitelezőt is ajánlattétel kéréssel megkeresni. A megfelelő kivitelezővel való szerződéskötés után átadjuk részére az építési területet.

6.: Építés kivitelezés. A szerződésben foglaltak szerint történik az építés kivitelezés, melyet az építtető Műszaki Ellenőre ellenőriz.

7.: Az elkészült munkát Műszaki Átadási Eljárás keretében a kivitelező átadja az építtetőnek illetve az építtető átveszi az elkészült munkát.

8.: Az építtető megszerzi az épületre a használatbavételi engedélyt és a Földhivatalban bejegyezteti a megépült épületet.

 

Kiket és mikor célszerű beléptetni a megvalósítás folyamatába?

 

Az Építész Tervező az építési gondolat megvalósításának szükséges szereplője. Ha az Építtető és az Építész közötti kapcsolat ideális, az Építész a Használatbavételi Engedély megszerzéséig jelen van.

A Műszaki Ellenőr folyamatba lépése a tervezés megindulásától a Használatba Vételi Engedély megszerzéséig tart.

 

Cégünk ezeknek a feladatoknak a megoldásában, teljesítésében kíván közreműködni.